Kombo Band

Kombo Band 1974

 

 

 

Baris Manço & Hüsnü Uysal

Rotterdam De Doelen 1975

Husnu Uysal met Baris Manco                              Home    Foto's    Muziek    Gastenboek    Contact  
 

Husnu Uysal is geboren in Istanbul. Hij speelt al vanaf zijn zestiende gitaar. Zijn hart heeft hij verpand aan pop & melodieuze rockmuziek. In Turkije genoot hij vooral bekendheid als de gitarist van de bekende jazzrock formatie de Kombo Band , die zowel in Turkije als in Nederland populaire Turkse artiesten begeleidde. De Kombo Band trad onder meer op in het Circus Theater en het Kurhaus.

Door Turkse- en Westerse muziekelementen samen te voegen, gaf Husnu Uysal zijn muzikale carrière een andere wending. In 1982 richtte hij de Popgroep Dostlar op als één van de eerste Turkse Popgroepen in Nederland. Deze band trok langs het podiumcircuit, onder andere als voorprogramma van Herman Brood en Fatal Flowers.

Husnu Uysal is een veelzijdig mens. Hij speelde in verschillende Nederlandse groepen en coachte Turkse groepen. Twee jaar studeerde hij gitaar op het Rotterdamse Conservatorium en had jarenlang een muziekcolumn in een Turkse tijdschrift . Sinds 2000 is hij popdocent bij de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam) en is medeoprichter van de nieuwe studierichting Turkse popmuziek. Als eerste in Nederland is hij in 2002 benoemd tot Turkse Popmuziekdocent.

Hij was diverse malen te horen op Radio en TV Rijnmond. Ook zong hij op diverse podia. O.a. bij Loes Luca en DJ Rene Broeder. In 2005 heeft hij opgetreden in het VARA radioprogramma 'Spijkers met Koppen' en de tweede prijs van de "Grote Prijs van Zuid-Holland", in de categorie singer/songwriter heeft gewonnen.

De laatste jaren zingt en speelt hij als solist eigen nummers. Zijn Turkse teksten over de ziele roerselen van de mens worden met zijn aparte stemgeluid en begeleiding op akoestische gitaar tot prachtige, dynamische liedjes.

Kortom, Husnu Uysal is een veelzijdige, kundige en enthousiaste muzikant, van veel markten thuis en altijd met groot enthousiasme. Een muzikant in hart en nieren.

"Professionaliteit en plezier spatten af van de Turkse pop van Husnu Uysal."
(Marijke Nijboer - Rotterdams Dagblad)

 

M 0612 55 70 37

T 010 592 22 91